{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uređenje manjih javnih površina u naselju Breka

S
16.9.2009. u 11:49
0
2
Uređenje manjih javnih površina u naselju Breka
0
Uređenje manjih javnih površina u naselju Breka
U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina za 2009. godinu, kojeg vodi Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, radnici komunalnog preduzeća "Park" su tokom proteklog perioda završili dva projekta na području Mjesne zajednice Breka-Koševo II.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U ulici Ismeta Mujezinovića 18-18a - u naselju Nova Breka izgrađena je pješačka staza dužine 47 metara sa rukohvatom. U toku radova djelatnici "Parka" su uredili i betonirali podlogu na koju su potom postavili kulir ploče. Izgradnjom pješačke staze žitelji stambenog kompleksa na tom području dobili su direktnu komunikaciju sa glavnom saobraćajnicom. Projekt je finansirala Općina Centar sa 10.200 KM.

Drugi projekt, u vrijednosti 5.300 KM, odnosi se na hortikulturno uređenje manje javne površine na raskrsnici ulica Safeta Pašalića i Ismeta Mujezinovića. Prostor je oplemenjen i uljepšan spojem kamena i rastinja – više vrsta cvijeća i niskog dekorativnog grmlja koje osim estetske ima i ulogu stabiliziranja strmog tla.
Za uređenje manjih javnih i zelenih površina Općina Centar je u budžetu za ovu godinu izdvojila 90.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: