{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uređen put prema vodopadu Skakavac

8.8.2012. u 15:29
44
1
Uređen put prema vodopadu Skakavac
44
Uređen put prema vodopadu Skakavac
Vodopad Skakavac
Kako bi turistima i ljubiteljima netaknute prirode olakšali dolazak na lokalitet gdje se nalazi vodopad Skakavac, Općina Centar je u saradnji sa JU "Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo" sufinansirala projekat uređenja i asfaltiranja saobraćajnice koja povezuje naselje Nahorevo sa zaštićenim područjem vodopada Skakavac.
Za ovu namjenu, ove dvije ustanove, izdvojile su po 20.000 KM.

Po obezbjeđenju finansijskih sredstava odabrani izvođač radova Grakop iz Kiseljaka je započeo sa realizacijom projekta. Za nadzor je bila zadužena firma Energoinvest d.d. Sarajevo.

Posao je završen tokom proteklog perioda kada je na neasfaltiranoj dionici dugoj 1.750 metara, širine od tri do pet metara, postavljeno 540 metara kvadratnih novog asfalta, te 135 metara betonskih ivičnjaka duž saobraćajnice. Na preostalom dijelu puta je nasut novi tampon.

Postojeći put su najviše oštetile bujice vode, koje su tokom kišnih pljuskova odnosile postojeći tamponski sloj, čime bi saobraćajnica bila neprohodna za prolaz motornih vozila. Navedeni problem je riješen izgradnjom odvodnih kanala i propusta za površinske vode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: