{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ured za pritužbe javnosti razmotrio 120 žalbi

F
7.3.2009. u 09:19
0
0
Ured za pritužbe javnosti razmotrio 120 žalbi
0
Ured za pritužbe javnosti razmotrio 120 žalbi
Foto: Arhiva
Ured za pritužbe javnosti koji djeluje pri Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova (FMUP) u posljednjem kvartalu prošle godine (od 1. oktobra -31. decembra 2008.) razmotrio je 120 žalbi i drugih akata koji se odnose na rad pripadnika ovog ministarstva.
Prema Izvještaju Ureda, koji je razmatran na posljednjoj sjednici Vlade FBiH, zaprimljeno je i razmotreno 12 izvještaja Jedinice za profesionalne standarde (JPS) o provedenim unutarnjim istragama protiv policijskih službenika, uz mišljenja načelnika JPS-a.

U četiri slučaja Ured je žalbe ocijenio utemeljenima te da postoje uvjeti za pokretanje disciplinskog postupka.

Šest žalbi je odbio kao neutemeljene, a u dva slučaja Ured se nije usaglasio s mišljenjem načelnika JPS-a te je zatražio ponavljanje istrage.

U istom periodu JPS je dostavila sedam zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka, podnijetih Disciplinskoj komisiji zbog teže povrede službene dužnosti službenika FMUP-a.

U 14 slučajeva Ured je zatražio od JPS-a provedbu internog postupka na temelju žalbi koje je direktno primio ili koje mu je dostavila JPS.

Ured za pritužbe javnosti imenovan je rješenjem federalnog ministra unutarnjih poslova od 12. februara 2008. godine i samostalan je i neovisan u pogledu obavljanja poslova iz vlastite nadležnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: