Građani nasamareni
206

Ured turističke agencije u Tuzli preko noći iseljen, vlasnik nestao nakon prevare

Piše: A. K.
Grupa Tuzlaka koji tvrde da su prevareni i uskraćeni za odlazak na ovogodišnje ljetovanje, na vrata Turističke agencije "Lari Tours", kojoj su platili aranžmane, više ne mogu pokucati. Ured agencije u centru grada je preko noći iseljen, a već izvjestan period vlasniku se gubi svaki trag.

Kao što smo već i pisali, prema tvrdnjama grupe Tuzlaka, aranžmane za ljetovanje su početkom godine uredno platili u Turističkoj agenciji "Lari Tours", međutim na odmor nisu otišli.

Vlasnik agencije je nestao, a građani odabrane destinacije očima nisu vidjeli, jer krajnje rezervacije nisu bile izvršene.

Grupa prevarenih građana slučaj je prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji je izvještaje proslijedio nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

Prije skoro mjesec dana iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona nisu nam mogli potvrditi da li je izvještaj već stigao, te koje će aktivnosti biti sprovedene u narednom periodu. Isti odgovor na naš upit smo dobili i danas.

U međuvremenu, prostorije Turističke agencije "Lari Tours" u centru Tuzle su iseljene, a ranije ponude za ljetovanja u izlogu zamijenio je novinski papir.

Od zaposlenika u obližnjim poslovnim prostorima saznajemo da je jučer obavljeno i krečenje prostorija sada već bivše poslovnice turističke agencije.

Također, saznajemo i da se u proteklom periodu jedna osoba pojavljivala u prostorijama agencije te da je uzimala pristiglu poštu koja je bila zakačena na ulazna vrata.

Na broj telefona niko se ne javlja, Facebook profil turističke agencije je deaktiviran, a zanimljivo je istaći da je u proteklih mjesec dana ugašena i zvanična internet stranica, uz obrazloženje da je "Web sajt isključen zbog neplaćanja".