|

Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a zatražio suspenziju Olega Čavke

Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a zatražio suspenziju Olega Čavke
14
Klix.ba
31.8.2016. u 17:13
15
komentara
14

dijeljenja
Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a zatražio suspenziju Olega Čavke Foto: Oslobođenje
Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine proslijedio je zahtjev Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a da sa dužnosti državnog tužioca suspenduje Olega Čavku.
Suspenzija bi ostala na snazi do okončanja istrage koja se vodi protiv Čavke, a sam zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. tačka a) Zakona o VSTV-u BiH jer je protiv njega pokrenuta istraga u krivičnom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, Oleg Čavka je u srijedu u popodnevnim satima dao iskaz SIPA-a i predao mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu "Lutka".

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je državni tužilac uzeo mobitel, te je, u kasnim noćnim satima, ubacivao svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine je saopćeno da ova instituacija provodi određene aktivnosti, te da je odlučna suprotstaviti se svim oblicima nezakonitosti i zloupotreba, bez izuzetaka, pa i ako se radi o uposleniku Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...