BiH
0

UR ubijene djece opkoljenog Sarajeva: Osuda podnošenja tužbe protiv Bakire Hasečić

FENA
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. osuđuje najavljeno podnošenje tužbe protiv predsjednice Udruženja "Žena-žrtva rata" Bakire Hasečić.

Ogorčeni najavom podnošenja tužbe protiv presjednice Udruženja "Žena-žrtve rata" od premijera Vlade RS-a, roditelji ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine smatraju za potrebnim da najoštrije reaguju i osude sramne namjere, saopćeno je iz Udruženja roditelja.

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. se pita "dokle će međunarodna zajednica tolerirati nastavak provođenja zločina nad žrtvama genocida u miru koje su to preživjele u ratu u agresiji na RBiH, dokle će žrtve genocida biti glavni faktor za sticanje prljavih političkih poena i ostvarivanja bolesnih ideja od premijera RS, te dokle će bošnjački političari nijemo promatrati (a time i odobravati) postupke pojedinih zvaničnika iz RS-a, bez odlučnog i oštrog reagovanja".

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. poziva boračke i druge nevladine organizacije i udruženja da se ujedine i "zaštite jedni druge, jer se samo tako može voditi pravedna borbu radi dokazivanja istine o stradanju nevinih ljudi u proteklom ratu".