{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upućeno pismo predsjedniku sindikata Pretis Vogošća

F
14.8.2009. u 17:47
0
3
Upućeno pismo predsjedniku sindikata Pretis Vogošća
0
Upućeno pismo predsjedniku sindikata Pretis Vogošća
Vlada Federacije BiH je u maju ove godine donijela odluku o davanju garancije Razvojnoj banci Federacije BiH za davanje kredita „Pretisu“ d.d. Vogošća sa sljedećom namjenom: 1,5 miliona KM za isplatu plaća, 2 miliona KM za plaćanje repromaterijala za realizaciju ugovora sa Malezijom i jedan milion KM za pokriće garancija-kontragarancija koje izdaje Razvojna banka, naveo je federalni premijer Mustafa Mujezinović u pismu upućenom danas predsjedniku Sindikalne organizacije PRETIS d.d. Vogošća povodom njegovog otvorenog pisma.
"Sredstva predviđena za plaće i za garancije su utrošena, a realiziran je i dio predviđenih sredstava za repromaterijal. Sredstva u iznosu od 1.067.117 KM su nerealizirana.
Dakle, imajući u vidu sve ovo, Vaše tvrdnje o nezainteresiranosti Vlade Federacije BiH za rješavanje problema u Pretisu su potpuno neutemeljene", kaže premijer u pismu.

Premijer Mujezinović je također najavio da će održati sastanak s predstavnicima Sindikata i predstavnicima Uprave Pretisa nakon što se federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo vrati s godišnjeg odmora. Tom prilikom će, kaže, zatražiti detaljan izvještaj o odobrenim i utrošenim sredstvima.

"Činjenica da firma koja ima toliko ugovorenih poslova i koja uz svu pomoć i podršku koju dobija od države ne može pozitivno poslovati govori da je potrebno neke stvari hitno poduzeti. S tim u vezi neophodno je putem nadležnih institucija i kontrolnih organa preispitati poslovanje 'Pretisa' u proteklom periodu", kazao je federalni premijer, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: