Važno pitanje
117

Upućeni pozivi na brojne adrese za sastanak o trasi puta Sarajevo-Beograd: Goražde se ne smije zaobići

Piše: E. A.
Muhamed Ramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Ramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer BPK Goražde Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović pozvali su predstavnike regiona da razmotre mogućnost da na trasi puta Sarajevo- Beograd bude i Goražde.

O tome će se razgovarati na sastanku u utorak u Goraždu na koji su pozvani predstavnici regiona i niz lokalnih zajednica te između ostalih i premijer Vlade FBIH Fadil Novalić. Sastanak su inicirali poslanici u Skupštini BPK Goražde, a poziv je upućen na brojne adrese.

"Od načelnika Trebinja, Bileće, Gacka, svih načelnika ovog područja i gradonačelnika, do Novog Pazara, načelnika okolnih općina Crne Gore, Sandžaka, kabineta Vučića, kao i ambasade Srbije, Crne Gore i BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, premijera FBiH Fadila Novalića kao i premijerku RS Željku Cvijanović, kabinet predsjednika RS-a Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao i sve koji mogu da učestvuju u ovom projektu i daju svoj doprinos. Naše je samo jedno opredjeljenje da se Goražde ne smije zaobići", izjavio je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Činjenica je međutim da to nije opredjeljenje koje su iskazali federalni premijer Novalić i tuzlanski lobi, no pitanje je šta u konkretnom slučaju može učiniti goraždanski lobi ukoliko i postoji.

"Mislim da ćemo u ovome uspjeti i da ne smijemo posustati, ozbiljni su sastanci, već su mnogi potvrdili svoj dolazak, potvrdili su mi i Ugljanin i očekujem potvrdu Zukorlića i tri poslanika koja su ispred Sandžaka u Skupštini Srbije, tako da to sve ima svoju težinu, a mi ćemo dati maksimalno sve od sebe. Pripremili smo i ozbiljnu prezentaciju. Ovaj sastanak je možda čak i jedan historijski kada je u pitanju sudbina Goražda. Ako se zaobiđe Goražde onda je definitivno Goražde izgubilo svoju šansu", izjavio je Ramović.