{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve

F
24.10.2013. u 15:49
0
2
Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve
0
Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve
Sanela Redžepagić (Foto: N. G./Klix.ba)
Fondacija Sanela Redžepagić uputila je Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH inicijativu za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve putem kojeg bi se, na organiziran način, prikupljala sredstva za intervencije u svim situacijama kad je bh. stanovništvu potrebna zdravstvena usluga, a koju im ne mogu pružiti domaće zdravstvene ustanove.
"U navedenoj inicijativi sadržani su izvori finansiranja, organizacija i rad ministarstva te način prikupljanja sredstava za hitne slučajeve, uz ocjenu da bi se na predloženi način, bez velike politike i buke moglo prikupiti godišnje do 100 miliona maraka", navode iz Fondacije.

Upućujući tu inicijativu na razmatranje, u Fondaciji Sanela Redžepagić ocjenjuju da bi se, pored ostalog, izbjegle i bilo kakve malverzacije s humanitarnim sredstvima koja se na razne načine prikupljaju kad je potrebno spašavati ljudske živote.

"Da bi se parlamentarci privoljeli da uopće raspravljaju ovakve i slične inicijative, u Fondaciji Sanela Redžepagić smatraju da će biti potrebno da se nevladine organizacije pozabave ovim pitanjem te da zajednički nastupe pred zakonodavnim organima da bi se jednom riješilo i to pitanje koje se nažalost dosad malo doticalo predstavnika naroda u organima vlasti", navodi se u saopćenju Fondacije Sanela Redžepagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: