{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve

F
24.10.2013. u 15:49
0
2
Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve
0
Upućena inicijativa za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve
Sanela Redžepagić
Fondacija Sanela Redžepagić uputila je Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH inicijativu za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve putem kojeg bi se, na organiziran način, prikupljala sredstva za intervencije u svim situacijama kad je bh. stanovništvu potrebna zdravstvena usluga, a koju im ne mogu pružiti domaće zdravstvene ustanove.
"U navedenoj inicijativi sadržani su izvori finansiranja, organizacija i rad ministarstva te način prikupljanja sredstava za hitne slučajeve, uz ocjenu da bi se na predloženi način, bez velike politike i buke moglo prikupiti godišnje do 100 miliona maraka", navode iz Fondacije.

Upućujući tu inicijativu na razmatranje, u Fondaciji Sanela Redžepagić ocjenjuju da bi se, pored ostalog, izbjegle i bilo kakve malverzacije s humanitarnim sredstvima koja se na razne načine prikupljaju kad je potrebno spašavati ljudske živote.

"Da bi se parlamentarci privoljeli da uopće raspravljaju ovakve i slične inicijative, u Fondaciji Sanela Redžepagić smatraju da će biti potrebno da se nevladine organizacije pozabave ovim pitanjem te da zajednički nastupe pred zakonodavnim organima da bi se jednom riješilo i to pitanje koje se nažalost dosad malo doticalo predstavnika naroda u organima vlasti", navodi se u saopćenju Fondacije Sanela Redžepagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: