Apel Nermina Muzura
214

Upućena inicijativa: Vlada FBiH treba hitno pomoći u sanaciji tuzlanskog Mejdana

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sportska dvorana Mejdan u Tuzli proteklog petka pretrpjela je veliku štetu usljed nesvakidašnjih poplava, zbog čega je Vladi Federacije BiH upućena inicijativa za hitno izdvajanje novca za sanaciju nastalih oštećenja u elementarnoj nepogodi.
Zastupnik stranke Narod i Pravda u Federalnom parlamentu Nermin Muzur podnio je inicijativu kojom od Vlade Federacije BiH traži hitno djelovanje u vidu izdvajanja novca za sanaciju štete koju je pretrpio Sportski, kulturni i privredni centar Mejdan u Tuzli.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Muzur je u obrazloženju inicijative naveo da sportska dvorana Mejdan predstavlja jedan od najpoznatijih i najznačajnijih sportskih objekata u BiH, u kojem su odgojeni mnogi poznati sportisti, a koji su napravili značajne karijere, kako u našoj zemlji, tako i van njenih granica.

"Sve vrijeme isti su promovisali BiH i ponosno nosili zastavu BiH u mnogim zemljama širom svijeta. Također, sportska dvorana Mejdan je jedna od dvorana u kojima reprezentacije BiH igraju svoje domaće utakmice. Ogroman je značaj i utjecaj sportske dvorane Mejdan na razvoj sporta u TK, a samim tim i u BiH. Mišljenja sam da imamo jako puno razloga zašto Vlada FBiH treba da reaguje hitno, donese odluku već na narednoj sjednici i izdvoji sredstva kako bi sportska dvorana Mejdan nesmetano profunkcionisala što prije" istaknuo je Muzur.

Javni poziv za pomoć u sanaciji štete u tuzlanskom Mejdanu uputio je i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović. On je uputio apel nadležnim instituacijama da u najbržem roku reaguju i obnove Sportski centar Mejdan u Tuzli koji je usljed obilnih kiša u izuzetno lošem stanju.

Direktor Mejdana Jasenko Elezović ranije je za Klix.ba kazao da je šteta ogromna, ali da će u narednom periodu biti decidno poznat novčani iznos. Između ostalog, prema njegovim riječima, u potpunosti je uništen parket u velikoj dvorani, a stopostotna šteta nastala je i u kuglani.