Potvrđeno
13

Upućen zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo na čelu s Elmedinom Konakovićem

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jedna trećina zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo uputila je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, potvrđeno je za Klix.ba.

"Upućen je zahtjev za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Zahtjev je uputila jedna trećina zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo", kazala nam je sekretarka Skupštine Kantona Sarajevo Almira Kulovac-Šetkić.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik rekao je za Klix.ba kako je zahtjev uputilo 12 zastupnika koji su tražili da se kantonalni organ zakonodavne vlasti o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo izjašnjava po hitnom postupku.

Za sutra je zakazana sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će biti odlučeno kada će biti razmatran zahtjev za smjenu Konakovićeve vlade.

Podsjećamo, SDA je najavila da će uputiti zahtjev za smjenu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića nakon što je on napustio SDA.

Prošle sedmice je usljed žestokih unutarstranačkih prepucavanja u SDA smijenjena Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s Begom Gutićem koji je također kadar SDA.