{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upućen zahtjev za povećanje invalidnina od 20 posto

F
FENA
19.12.2008. u 13:13
0
0
Upućen zahtjev za povećanje invalidnina od 20 posto
0
Upućen zahtjev za povećanje invalidnina od 20 posto
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH traži od Vlade Federacije BiH povećanje invalidnina od 20 posto za sve kategorije invalida te apelira na Vladu da u Nacrtu budžeta za 2009. planira sredstva za ovo povećanje.
U saopćenju za javnost Udruženja istaknut je težak položaj invalida-civilnih žrtava rata, a posebno onih koji su invalidnost stekli kao djeca.

Ništa bolji nije položaj ni ostalih invalida, a dodatno ga otežava val poskupljenja u Bosni i Hercegovini.

Udruženje ne prihvata opravdanje da nema novca za invalide, s obzirom na najnovija povećanja plaća parlamentaraca FBiH.

- Ne vjerujemo da će najavljena revizija invaliditeta za ratne vojne invalide donijeti ništa dobro istinskim invalidima. Najavljenu reviziju ne mogu vršiti isti ljudi koji su vršili reviziju 2005., s obzirom na to da je prethodna revizija enormno povećala broj invalida za koje sada ministar Zahid Crnkić tvrdi da su lažni. Ako je tako, onda on i njegovi saradnici moraju odgovarati jer su im oni donijeli rješenja o invalidnosti koje sada žele revidirati, pa je tako svaki treći pripadnik Armije RBiH i HVO-a stekao status invalida, istakao je Aziz Tafro, predsjednik Udruženja.

Kampanja o "lažnim" invalidima je, smatra Udruženje, samo paravan iza kojeg se krije namjera Vlade FBiH da i ovaj put ne poveća invalidnine te poručuje da će istrajati u zahjtevu za povećanje invalidnina i na krivičnoj odgovornosti pojedinaca iz Ministarstva za boračka pitanja FBiH za svako nezakonito doneseno rješenje o invalidnosti, stoji u saopćenju Udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: