|

Upućen poziv za prijedloge dobitnika aprilskih nagrada Grada Banja Luka

Upućen poziv za prijedloge dobitnika aprilskih nagrada Grada Banja Luka
1
Klix.ba
10.3.2017. u 13:25
4
komentara
1

dijeljenja
Upućen poziv za prijedloge dobitnika aprilskih nagrada Grada Banja Luka Foto: Klix.ba
Grad Banja Luka je objavio javni poziv svim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima sa područja tog grada da podnesu svoje inicijative za dodjelu nagrada i priznanja, povodom 22. aprila – Dana Banje Luke.
Odbor za dodjelu nagradu odlučit će kome će biti uručeni Ključ Grada Banja Luka, Zlatni grb, Plaketa i Nagrada Grada za mlade.

Kako se navodi u pozivu za Ključ Grada Banja Luka mogu biti predložene osobe koje su dale veliki doprinos u nekoj od oblasti stvaralaštva. Nagrada je priznanje za djela i rad od općeg značaja. Uz ovu nagradu se dodjeljuje i Povelja "Počasni građanin grada Banje Luke".

Zlatni grb Grada Banja Luka se dodjeljuje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

Plaketa je priznanje Grada Banja Luka, koje se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost.

I na kraju, Nagrada za mlade je novčana i dodjeljuje se kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života. Dobitnik dobija i diplomu.

Inicijative se mogu dostaviti od 10. do 24. marta ove godine na adresu Skupštine Grada Banja Luka.

Ključ Grada Banja Luka dobio je Novak Đoković za humana djela 2015. godine, ali ga još nije preuzeo, dok su ovu prestižnu nagradu ranije dobijali političari kao što su Aleksandar Bocan-Harčenko (2014), Arie Livne (2012), Nebojša Radmanović (2009) i Milorad Dodik (2008). Vijest o njihovim proglašenjima nije dočekana s velikim oduševljenjem jer građani smatraju da imaju dosta svojih građana koji su heroji svakodnevnice.

Tri puta, 2010, 2011. i 2013. godine ovo priznanje nije ni dodijeljeno, a iz Grada su tih godina govorili kako se niko nije istakao dovoljno da bi dobio Povelju počasnog građanina i Ključ Grada Banja Luka.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...