Nestabilno vrijeme
29

Uprkos jutarnjem suncu: Oblačno vrijeme se nastavlja, u utorak grad i snijeg na planinama

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vremenske prilike u BiH neće se mnogo promijeniti u novoj radnoj sedmici. Iako će jutra biti sunčana, tokom poslijepodneva će dolaziti do razvoja oblačnosti, kiše, a ponegdje i grada.

Drugi dan vikenda očekuje nas umjereno oblačno i sunčano vrijeme s temperaturama do 22 stepena.

Ponedjeljak će osvanuti bez padavina, ali će oblačno vrijeme donijeti kratkotrajni pljusak u poslijepodnevnim satima. Jutarnje temperature između 2 i 7, na jugu do 10, a dnevne između 18 i 24 stepena.

Drugi dan radne sedmice bit će kišovit i tmuran. Poslijepodne, u centralnim i istočnim dijelovima BiH moguća je pojava grada, a na planinama susnježica ili slabi snijeg. Jutarnje temperature između 2 i 7, na jugu do 11, dnevne između 15 i 22 stepena.

Isto vrijeme preovladavat će i u srijedu, a temperature će pasti. Jutro će biti hladnije, u nekim dijelovima Bosne sa 0 stepeni, dok će u Hercegovini biti između 5 i 10 stepeni, dok će najviša dnevna u Bosni biti do 16 stepeni, a na jugu do 20 stepeni.

Prema podacima Acuweathera, u četvrtak će biti više sunca i toplije, ali u petak će biti oblačno i kišovito vrijeme sa 16 stepeni. Poboljšanje se očekuje od sljedećeg vikenda kada će biti hladnije, ali sunačno vrijeme.