{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave

F
30.4.2010. u 11:54
0
0
Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave
0
Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave
U Sarajevu je danas upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza KS-a i predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva.
Predsjedavajući Gradskog vijeća Željko Ler istaknuo je značaj vatrogasnih društava za kanton te podsjetio da su vatrogasna društva nebrojeno puta intervenirala na vrijeme i tako spasila veliki broj ljudskih života.

Vatrogasni savez KS-a broji šest društava i to Novi Gard, Novo Sarajevo, Stari Grad, Centar, Tarčin i Ilidža, a Gradska uprava i Gradsko vijeće osiguralo je 10.000 KM za svako društvo. Ova sredstva planirana su u ovogodišnjem budžetu.

Predsjednik Saveza vatrogasaca Tajip Pašić kazao je da su vatrogasci ovog saveza spremni da interveniraju u svim kriznim situacijama, a ne samo u slučaju požara.

Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za komunalne poslove, podsjetio je na donošenje novog zakona o zaštiti od požara te kazao da će Gradska uprava aktivno učestvovati u donošenju ovog zakona i predložiti da vatrogasna društva ne budu više definirana kao udruženja građana.

Dogradonačelnik Sarajeva Miroslav Živanović kazao je da je grad Innsburck ponudio da dodijeli Vatrogasnom savezu KS-a dva specijalizirana vozila, ali da ti pregovori još traju.

Predstavnici saveza izrazili su zahvalnost na ovoj finansijskoj pomoći Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: