{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave

F
30.4.2010. u 11:54
0
0
Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave
0
Upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza i Gradske uprave
U Sarajevu je danas upriličen prijem predstavnika Vatrogasnog saveza KS-a i predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva.
Predsjedavajući Gradskog vijeća Željko Ler istaknuo je značaj vatrogasnih društava za kanton te podsjetio da su vatrogasna društva nebrojeno puta intervenirala na vrijeme i tako spasila veliki broj ljudskih života.

Vatrogasni savez KS-a broji šest društava i to Novi Gard, Novo Sarajevo, Stari Grad, Centar, Tarčin i Ilidža, a Gradska uprava i Gradsko vijeće osiguralo je 10.000 KM za svako društvo. Ova sredstva planirana su u ovogodišnjem budžetu.

Predsjednik Saveza vatrogasaca Tajip Pašić kazao je da su vatrogasci ovog saveza spremni da interveniraju u svim kriznim situacijama, a ne samo u slučaju požara.

Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za komunalne poslove, podsjetio je na donošenje novog zakona o zaštiti od požara te kazao da će Gradska uprava aktivno učestvovati u donošenju ovog zakona i predložiti da vatrogasna društva ne budu više definirana kao udruženja građana.

Dogradonačelnik Sarajeva Miroslav Živanović kazao je da je grad Innsburck ponudio da dodijeli Vatrogasnom savezu KS-a dva specijalizirana vozila, ali da ti pregovori još traju.

Predstavnici saveza izrazili su zahvalnost na ovoj finansijskoj pomoći Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: