{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upravni odbor RTV FBiH poziva Vijeće ministara na zaštitu integriranja Javnog RTV sistema

F
4.2.2008. u 18:59
0
0
Upravni odbor RTV FBiH poziva Vijeće ministara na zaštitu integriranja Javnog RTV sistema
0
Upravni odbor RTV FBiH poziva Vijeće ministara na zaštitu integriranja Javnog RTV sistema
Upravni odbor RTV FBiH poziva Vijeće ministara BiH i Parlament BiH da ustanu u zaštitu integriranja i razvoja Javnog RTV sistema, a visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, Delegaciju Evropske komisije u BiH i Misiju OSCE-a u BiH poziva da ne dopuste dezintegriranje Javnog RTV sistema i poništavanje svih do sada postignutih rezultata u njegovoj uspostavi i izgradnji.
U saopćenju što ga je potpisao predsjednik ovog upravnog odbora Slavo Kukić ukazano je na to da je u posljednjoj godini bio brutalan napad na integritet Javnog RTV sistema, koji prijeti njegovoj potpunoj destrukciji.

Naglašava se da su napadi sve beskrupulozniji i da dolaze od UO BHRT-a i njegovog prvog čovjeka koji je, po funkciji, i predsjedavajući UO Javnog RTV sistema. Pri tome se, navedeno je u saopćenju, koriste različite forme, otvorenog, ali i prikrivenog djelovanja, ne izvršavaju obaveze dobivene od UO sistema, a čije je izvršenje od presudne važnosti za konsolidaciju sistema, te se uporno istrajava na zamjeni teza kako bi se druge okrivilo za opstrukcionizam i čitav sistem bavio samim sobom.

UO RTV FBiH ističe i to da se"mimo svake logike pokušavaju nametnuti rješenja u oblasti marketinškog djelovanja koja su u suprotnosti s evropskom i praksom u bh. okruženju, a sve to da bi se najveći dio marketinškog kolača uzeo od javnih servisa i usmjerio prema privatnim kasama".

Cilj takve aktivnosti je, navodi se, osobni interes i samog predsjednika UO Javnog RTV sistema koji se, prema informacijama UO-a RTV FBiH, nalazi u sukobu interesa zbog kojeg ne bi ni mogao vršiti tu odgovornu funkciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: