{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava za indirektno oporezivanje BiH oduzela robu vrijednu 750.000 KM

F
6.7.2007. u 15:15
0
0
Uprava za indirektno oporezivanje BiH oduzela robu vrijednu 750.000 KM
0
Uprava za indirektno oporezivanje BiH oduzela robu vrijednu 750.000 KM
Ovlašteni službenici Sektora za provođenje zakona pri Upravi za indirektno oporezivanje BiH su u nekoliko akcija na području Hercegovine privremeno oduzeli 13,6 kilograma zlata, veću količinu ručnih satova i mobilnih telefona tržišne vrijednosti od 750.000 KM.
Ova je roba bila namijenjena crnom tržistu u Bosni i Hercegovini.

Akcije su provedene u Mostaru, Međugorju, Širokom Brijegu, Grudama i Ljubuškom, a službenici Sektora za provođenje zakona pri Upravi za indirektno oporezivanje prviremeno su oduzeli veću količinu zlatnog nakita, ručnih satova, mobilnih telefona i gotovine u stranoj valuti za što nije postojala evidencija i dokumentacija o porijeklu.

U ovim akcijama otkriveno je više krivičnih djela i prekršaja na osnovu čega će protiv pet osoba biti podneseni izvještaji nadležnim tužilaštvim, odnosno zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka sudovima za prekršaje. Sve aktivnosti se vode pod nadzorom Tužilaštva BiH i Suda BiH.

UIO poziva sve građane Bosne i Hercegovine da na otvorenu liniju Sektora za provođenje i poštivanje carinskih i poreznih zakonskih propisa 080 05 06 07 besplatno i potpuno anonimno prijave svaku nelegalnu trgovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: