{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje za sve korisnike prirodnog gasa

F
9.1.2009. u 17:17
0
2
Upozorenje za sve korisnike prirodnog gasa
0
Upozorenje za sve korisnike prirodnog gasa
Preduzeće Sarajevogas uputilo je danas, pod naznakom, "Važna obavijest", saopćenje za javnost u kojem upozorava sve korisnike prirodnog gasa na sigurnosne aspekte korišćenja gasnog sistema nakon prekinute isporuke ovog energenta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"S obzirom na novonastalu vanrednu situaciju prestanka snabdijevanja prirodnim gasom Bosne i Hercegovine, zbog potpunog prekida dotoka, gasni sistem u Kantonu Sarajevo je van funkcije ali je pod punim nadzorom Sarajevogasa.

Trenutna situacija zahtijeva i vašu punu saradnju sa Sarajevogasom, kako bi se uspostavila maksimalna sigurnost korišćenja gasa nakon što se izvrši puštanje gasa od isporučioca.

Naglašavamo da je u proteklom periodu Sarajevogas izvršio sve neophodne tehničke i organizacione mjere za ponovno uspostavljanje normalnog procesa isporuke gasa korisnicima u Kantonu Sarajevo.

Sarajevogas će blagovremeno obavještavati javnost o aktivnostima, rasporedu i terminima puštanja gasa po lokacijama.

Da bi se predstojeće aktivnosti na procesu distribucije gasa odvijale na zahtjevanom nivou sigurnosti, neophodno je uspostaviti potpunu koordinaciju i saradnju tehničkih ekipa Sarajevogasa sa svim našim korisnicima u Kantonu Sarajevo.

Zbog toga molimo cijenjene građane i naše partnere da se pridržavaju uputa Sarajevogasa prilikom ponovnog puštanja gasa u gasni sistem.

Iz sigurnosnih razloga molimo korisnike, da obavezno budu prisutni u svojim objektima u terminima koji će biti blagovremeno najavljeni.

Kao što smo vas i ranije obavještavali, molimo da provjerite da li su zatvoreni ventili ispred gasnih trošila (peći, bojleri, štednjaci i sl.), da ne poduzimate nikakve radnje na vašim gasnim instalacijama, posebno na mjerno-regulacionim uređajima (MRS), dok se ne uspostavi normalna isporuka prirodnog gasa.

Upozoravamo građevinske firme i ostale izvođače radova koji obavljaju građevinske radove u blizini gasnog sistema, ako te aktivnosti vrše u ovom periodu, da isključivo budu u prisustvu radnika Sarajevogasa.

Također vas obavještavamo da za gasne aparate i unutrašnje gasne instalacije kontaktirate upravitelje, ovlašćene servisere i ugovorne izvođače koji će vam biti na raspolaganju za potrebne usluge i instrukcije", saopćila je uprava Sarajevogasa.

Dežurni telefoni Sarajevogasa su: 272 980, 272 981 i 061 487 787, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: