BiH
0

Upozorenje poslodavcima: Lažni porezni inspektori traže novac

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Porezna uprava Federacije BiH primila je dojavu od poreznih obveznika o pojedincima koji dolaze u firme i poslovne objekte i predstavljaju se kao inspektori Porezne uprave Federacije BiH koji su angažirani u Akciji kontrole rada na crno, tražeći od poslodavaca i uposlenih novac.

S obzirom na to da se radi o lažnom predstavljanju u cilju sticanja materijalne koristi, upozoravamo poslodavce i vlasnike firmi da prilikom kontrola od svih inspektora zahtijevaju identifikaciju pokazivanjem službene legitimacije i naloga za kontrolu da bi se izbjegle ovakve situacije.

Ukoliko osoba ne posjeduje službenu legitimaciju i nalog potrebno je da odmah o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu, Upravu za inspekcijske poslove Federacije BiH, ili Poreznu upravu Federacije BiH.

Porezna uprava Federacije BiH kao institucija je u proteklom periodu svojim radom i borbom protiv kirminala, utaje poreza i drugih nezakonitih radnji stekla povjerenje građana na prostoru cijele Federacije BiH i nikome neće dozvoliti da narušava njen ugled, navodi se u upozorenju Porezne uprave FBiH.