BiH
0

Upoznajte Čuda prošlosti

Klix.ba
Od 26.09. do 11.10. svake večeri u 19 sati u Velikoj dvorani Zetre održavaju se zanimljiva predavanja uz video-projekcije nazvana Čuda prošlosti.

Neke od glavnih tema koje govornik obrađuje su egipatska civilizacija, Petra - najčudniji grad na svijetu, drevni kult obožavanja Sunca, čuda svemira, novi svjetski poredak i drugo.

Organizator predavanja je ADRA, a govornik je Stjepan Jakovac. Gospodin Jakovec je rođen u Hrvatskoj, ali je većinu svog života proveo u Australiji, čiji je i državljanin. Zadnjih 35 godina se posvetio studiranju arheologije i drugih srodnih tema. U težnji da što bolje upozna čuda prošlosti obišao je svijet pet puta i još uvijek putuje. Putujući kroz zabačena mjesta, u koja većina drugih putnika ne odlazi, donio je sa sobom ogromno bogatstvo u slikama, koje će prikazati na velikom platnu dimenzija 18x6 metara.

Ovaj dinamični sagovornik je oduševio već desetine hiljada onih koji su ga slušali na svim kontinentima svijeta. Spoj između historije i onoga što je zanimljivo i korisno za današnjeg čovjeka oduševilo je sve one koji su ga slušali. Zato nemojte propustiti ovakvu priliku da čujete predavanja koja će vas svakako oduševiti.

Treba napomenuti da je ulaz na predavanja slobodan.