{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenik Hypo banke ukrao više od 600 hiljada KM, pa dio vratio

30.10.2013. u 13:58
119
75
Uposlenik Hypo banke ukrao više od 600 hiljada KM, pa dio vratio
119
Uposlenik Hypo banke ukrao više od 600 hiljada KM, pa dio vratio
Uposlenik Hypo Alpe Adria banke otuđio je krajem prošle sedmice 250.000 eura iz trezora u Sarajevu, nakon čega je novac vratio, saznaje Klix.ba. Kasnije je utvrđeno da je isti uposlenik prije toga otuđio još 120.000 KM.
Ova informacija nam je potvrđena i u Hypo banci, gdje su nam kazali kako je uposlenik u trezoru E. Đ. uzeo 250.000 eura, ali je brzom reakcijom pripadnika Tima za sigurnost novac vraćen.

"U izuzetno kratkom roku je utvrđeno da ova suma nedostaje. Internom kontrolom, pravovaljanom reakcijom i postupcima tima za sigurnost banke, zaposlenik koji je počinio ovo djelo, vratio je četvrtinu miliona eura", rečeno nam je u Hypo banci.

Naknadnom provjerom je utvrđeno da iz istog trezora nedostaje i iznos od 120.000 KM, a u banci kažu da je i taj novac ukrao isti uposlenik. Protiv E. Đ. će biti poduzete predviđene mjere te će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

"Postojale su indicije i sumnje vezane za ovaj događaj. Interna istraga je i potvrdila da je počinjeno ozbiljno krivično djelo. Ne možemo dopustiti da se na osnovu nedjela pojedinaca gradi generalni stav o svim zaposlenicima ili samoj firmi. Stav Uprave Banke na čelu sa Alexandrom Pickerom je nulta tolerancija prema svim oblicima prevara i kriminala, bez obzira na to da li dolazi interno ili eksterno. Svi koji su nesavjesno postupali ili su počinili bilo kakvo djelo na štetu i svojih kolega i firme u kojoj rade, moraju preuzeti odgovornost i snositi posljedice", kazao je za Klix.ba Darko Savić, direktor Tima za sigurnost Hypo banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: