{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenicima zabranjeni Facebook i Blogger.ba

S
26.1.2009. u 20:40
0
22
Uposlenicima zabranjeni Facebook i Blogger.ba
0
Uposlenicima zabranjeni Facebook i Blogger.ba
Vlada Distrikta Brčko uposlenicima u ovoj instituciji zabranili su pristup određenim internet stranicama, a neke od zabranjenih stranica su i društveni web site Facebook i popularni blog servis Blogger.ba.
U Vladi ističu da su u prvom redu zabranjene stranice koje sadrže pornografske slike i one koje zagovaraju ilegalne aktivnosti, kao i one stranice koje zagovaraju netoleranciju prema drugima, što stoji i u Pravilniku o sigurnosti informatičkog sistema u institucijama i organima Uprave Brčko Distrikta BiH.

Zaposlenici ne smiju pristupati takvim stranicama, distribuirati ili prihvatati slične materijale putem interneta. Ponašanja u skladu sa ovom politikom je uslov zaposlenja, a pitanja u vezi s ostalim neprikladnim web stranicama nepoželjnog i štetnog materijala moraju se raspraviti između zaposlenika i njegovog neposrednog rukovodioca, saopštili su.

U pravilniku stoji da uposlenici ne bi trebali dopustiti da pristup svim stranicama bude blokiran od strane vladinih mjera tehničke kontrole zbog korištenja neprikladnih web stranica.

S obzirom da je zaposlenima zabranjen pristup najposjećenijoj blogerskoj zajednici u BiH Blogger.ba, neće biti u mogućnosti čitati ni elektronski dnevnik čelnog čovjeka Vlade. Naime, gradonačelnik Brčko Distrikta Mirsad Đapo prošle godine pristupio je timu blogera, kako bi na neposredniji način mogao komunicirati sa svojim sugrađanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: