{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg na neplaćenom odsustvu

F
8.2.2014. u 20:29
11
21
Uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg na neplaćenom odsustvu
11
Uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg na neplaćenom odsustvu
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić danas je u povodu vanredne i teške situacije u Gradu Mostaru, izazvane protestom, održao vanredni Kolegij na kojem je upoznao o trenutnoj situaciji u gradu.
Budući da postoje indicije da će se organizirani protesti nastaviti, Kolegij je zaključio da je potrebno je poduzeti određene mjere kako bi se zaštitili uposlenici i objekti u kojem je smještena gradska administracija.

U vezi s tim, zaključeno je da se uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg nalaze na neplaćenom odsustvu, dok se ne steknu sigurnosni uvjeti za rad i minimalno obavljanje redovne djelatnosti.

Istodobno, za objekte Grada Mostara u kojem je smještena gradska administracija potrebno je pored fizičke zaštite obezbjediti i osiguranje pripadnika Policijske uprave Mostar.

Prema zaključcima Kolegija, uposlenici Službe civilne zaštite i vatrogastva moraju biti pripravni da odgovore na svaku situaciju koja prijeti ugrožavanjem sigurnosti ljudi, imovine i objekata.

Nakon dobivanja pismenog očitovanja PU Mostar o stanju sigurnosne situacije, pristupit će se procjeni nastale štete na objektima gradske administracije od ovlaštenih sudskih vještaka odgovarajuće struke.

Nadalje, zaključeno je da će, u slučaju ponovljenih izgreda u narednom periodu, gradonačelnik sazvati hitnu sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: