{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upitan početak nove školske godine u HNŽ-u

F
4.6.2008. u 13:10
0
0
Upitan početak nove školske godine u HNŽ-u
0
Upitan početak nove školske godine u HNŽ-u
Unija neovisnih sindikata Federacije BiH poručila je na današnjoj konferenciji za novinare da, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, prosvjetni djelatnici neće otpočeti iduću školsku godinu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prosvjetari će stupiti u štrajk ukoliko im se do 1. rujna ne isplate zaostale plaće za veljaču i ožujak 2006. za vrijeme provedeno u štrajku i ukoliko se ne isplati razlika za topli obrok za 2005. i 2006. godinu.

Također, Sindikat od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije traže potpisivanje novog kolektivnog ugovora te usklađivanje i izradu novih predškolskih standarda, te promoviranje mentora.

Po riječima predsjednika Unije neovisnih sindikata Josipa Milića dosadašnji rad Vlade HNŽ-a nije dobar ni zadovoljavajući, te ne može zadovoljiti kriterije sindikata.

Inače, prosvjetnim djelatnicima bit će uručeni anketni listići s pitanjem hoće li u rujnu otpočeti novu školsku godinu ili ne. Ovo je procedura za otpočinjanje štrajka i prosvjeda, i ukoliko se ovim našim uvjetima ne udovolji moj je stav, kao i čelnika sindikata, da iduću školsku godinu sigurno nećemo otpočeti, kazao je Milić.

Milić je upozorio i na činjenicu da Vlada HNŽ-a, iako tvrdi da je izjednačila koeficijente svim korisnicima županijskog proračuna, to nije uradila, tako da je i dalje koeficijent čistačice u školama 1, a koeficijent čistačice u ministarstvima 1,17.

Vlada HNŽ-a prosvjetarima samo za razliku toplog obroka za 2005. i 2006. godinu duguje oko 6 milijuna maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: