{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

1.7.2014. u 09:45
61
Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
61
Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno je angažovan u involviranju svojih studenata u biznis sektoru, uz podršku svojih partnera.
Tako su studenti imali priliku učestvovati na brojnim takmičenjima uključujući BePhone, Student Brand Story, Freshhh 2014 i mnoga druga. EFSA je također postao partner u PACCINO projektu koji za cilj ima da uspostavi platformu za saradnju u oblasti istraživanja i inovacija na području jadranske regije, te ugostio značajne gostujuće predavače poput Sigmund Nemetija, trgovinskog savjetnika amabasade republike Austrije i Pascal Donohue, irskog ministra za evropske poslove.

EFSA je u okviru aktivnosti predstavljanja akademskih programa održao i nekoliko događaja, pa su tako potencijalni budući studenti imali priliku doći na Dane otvorenih vrata i saznati sve što ih zanima o programima I i II ciklusa studija, centrima koji djeluju pri Fakultetu, mogućnostima za volontiranje i studentsku razmjenu, te se upoznati sa načinom upisa.

U skladu s tim, Fakultet je na svojoj službenoj web-stranici objavio Konkurs za upis studenata u akademsku 2014./2015. godinu, gdje se mogu pronaći sve potrebne informacije u vezi načina prijave. Prijave se mogu predati zaključno sa 7. julom 2014. godine, radnim danima u periodu od 09:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati, u Studentskoj službi Fakulteta, na adresi Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1, 71 000 Sarajevo.

EFSA je jedina visokoškolska institucija iz oblasti ekonomije i menadžmenta u Bosni i Hercegovini koja je akreditirana od strane prestižnih svjetskih akreditacijskih i certifikacijskih kuća. Certifikaciju od strane Bureau Veritas u skladu sa ISO 9001:2008 standardima za djelatnost visokog obrazovanja EFSA je stekao 2009. godine (www.iso.org); akreditaciju Austrijske agencije za osiguranje kvaliteta – AQA 2011. (www.aq.ac.at); EPAS programsku akreditaciju EFMD akreditacijske kuće 2012. godine (www.efmd.org), te je u procesu sticanja institucionalne međunarodne akreditacije, američke akreditacijske kuće AACSB (www.aacsb.edu).

Spomenute akreditacije i certifikacije su zvanična međunarodna potvrda vrhunskog obrazovanja, izuzetne stručnosti nastavnika i saradnika EFSA, ali i međunarodne prepoznatljivosti diploma koje Fakultet daje.

Sve informacije vezane za konkurs i detaljno uputstvo za prijavu kandidati mogu pronaći na www.efsa.unsa.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: