{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

1.7.2014. u 09:45
61
Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
61
Upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno je angažovan u involviranju svojih studenata u biznis sektoru, uz podršku svojih partnera.
Tako su studenti imali priliku učestvovati na brojnim takmičenjima uključujući BePhone, Student Brand Story, Freshhh 2014 i mnoga druga. EFSA je također postao partner u PACCINO projektu koji za cilj ima da uspostavi platformu za saradnju u oblasti istraživanja i inovacija na području jadranske regije, te ugostio značajne gostujuće predavače poput Sigmund Nemetija, trgovinskog savjetnika amabasade republike Austrije i Pascal Donohue, irskog ministra za evropske poslove.

EFSA je u okviru aktivnosti predstavljanja akademskih programa održao i nekoliko događaja, pa su tako potencijalni budući studenti imali priliku doći na Dane otvorenih vrata i saznati sve što ih zanima o programima I i II ciklusa studija, centrima koji djeluju pri Fakultetu, mogućnostima za volontiranje i studentsku razmjenu, te se upoznati sa načinom upisa.

U skladu s tim, Fakultet je na svojoj službenoj web-stranici objavio Konkurs za upis studenata u akademsku 2014./2015. godinu, gdje se mogu pronaći sve potrebne informacije u vezi načina prijave. Prijave se mogu predati zaključno sa 7. julom 2014. godine, radnim danima u periodu od 09:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati, u Studentskoj službi Fakulteta, na adresi Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1, 71 000 Sarajevo.

EFSA je jedina visokoškolska institucija iz oblasti ekonomije i menadžmenta u Bosni i Hercegovini koja je akreditirana od strane prestižnih svjetskih akreditacijskih i certifikacijskih kuća. Certifikaciju od strane Bureau Veritas u skladu sa ISO 9001:2008 standardima za djelatnost visokog obrazovanja EFSA je stekao 2009. godine (www.iso.org); akreditaciju Austrijske agencije za osiguranje kvaliteta – AQA 2011. (www.aq.ac.at); EPAS programsku akreditaciju EFMD akreditacijske kuće 2012. godine (www.efmd.org), te je u procesu sticanja institucionalne međunarodne akreditacije, američke akreditacijske kuće AACSB (www.aacsb.edu).

Spomenute akreditacije i certifikacije su zvanična međunarodna potvrda vrhunskog obrazovanja, izuzetne stručnosti nastavnika i saradnika EFSA, ali i međunarodne prepoznatljivosti diploma koje Fakultet daje.

Sve informacije vezane za konkurs i detaljno uputstvo za prijavu kandidati mogu pronaći na www.efsa.unsa.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: