{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upad u kuću Provincijalata Bosne srebrene nema karakter napada na Hrvate

F
23.1.2008. u 12:51
0
0
Upad u kuću Provincijalata Bosne srebrene nema karakter napada na Hrvate
0
Upad u kuću Provincijalata Bosne srebrene nema karakter napada na Hrvate
Motiv provale u kuću Provincijalata Bosne srebrene te napada na provincijala fra Miju Džolana prvenstveno je pljačka novca, stav je bosanskih franjevaca nakon što su analizirali nemili događaj u sarajevskom naselju Koševo od ponedeljka 21. januara.
Franjevci iz rekonstruiranog dijaloga i ponašanja provalnika smatraju očiglednim da su se provalnici upadom u prostorije Provincijalata očekivali domoći velike količine novca.

"Budući da u današnjem kriminalnom miljeu, kao i uopće u našem društvu vlada pogrešna predodžba da mi raspolažemo s puno novca i da keš čuvamo u svojim kućama, naša kuća, kao središnja upravna kuća Provincije postala je meta pljačkašima", navodi se u saopćenju koji potpisuje provincijal fra Mijo Džolan.

Također se naglašava kako svi do sada poznati detalji ovog događaja ukazuju da upad u kuću Provincijalata nema karakter napada na Hrvate, katolike i fratre, kao što nije ciljan niti na osobu provincijala.

U Provincijalatu Bosne srebrene su potvrdili hitno reagiranje na ovaj događaj svih policijskih instanci na razini grada, kantona i Federacije BiH.

Riječi zahvale upućene su i medijima koji ovaj događaj nisu apsolvirali kao senzaciju, već pokazali solidarnost i žaljenje što se svi zajedno ne uspijevamo podići na razinu svih elementa sigurnosti i obeshrabrivanje svakog oblika kriminala uperenog protiv bilo čije sigurnosti, života i imovine.

"Događaj je sam po sebi ružan. Molim da se moje negativno iskustvo ne zlorabi u još negativnije političke i egzistencijalne poruke nikome, a osobito mom hrvatskom narodu u Sarajevu i diljem BiH", poruka je provincijala fra Mije Džolana.

Pokušaj oružane pljačke kuće Provincijalata Bosne srebrene u ulici Mustafe Busuladžića 6. dogodio se u ponedjeljak 21. januara oko 01.40 sati.

Dvojica naoružanih u crno maskiranih razbojnika, s kapama s prorezom za oči i usta pokušali su najprije provaliti ulazna vrata Provincijalata, no kako im to nije uspjelo, provalili su kroz prozor u tajništvu. Ušli su u spavaću sobu provincijala fra Mije Džolana i s naslonjenim pištoljem na čelo grubo ga probudili, tražeći mu novac i blagajnu. Pljačkaši su u konačnici napustili kuću istim putem kojim su i ušli.

Sva braća - fra Šimo Grgić i fra Zdravko Dadić i sestre - Željka Kopić i Branislava Sičaja, u kući su prošli bez posljedica, premda vidno uznemireni i zaplašeni, osim što je provincijal dobio udarac pištoljem u potkoljenicu. Radi se o lakšoj tjelesnoj ozljedi.

Provalnici ništa nisu uspjeli otuđiti, ali su ostavili dosta tragova za kriminalističku obradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: