BiH
31

Uočen novi kvar: Ponovo reducirano grijanje stanova u Zenici

FENA
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Iz kompanije ArcelorMittal Zenica jutros je saopćeno da je ponovno uočen novi kvar na kotlu kojim se proizvodi toplotna energija za daljinsko zagrijavanje stanova i poslovnih prostora u tom gradu.

"Na kotlu broj 2. ponovo je uočeno curenje, ali kotao nastavlja s radom i mi pažljivo pratimo sve radne parametre postrojenja. U ovom trenutku situacija je stabilna i pod kontrolom, a naši stručnjaci trude se da pronađu način saniranja ovog kvara. Nadamo se neće doći do obimnijeg curenja kotla, iako je za nas svaki problem oko kotlova velika briga zbog naše proizvodnje i grijanja grada. U ovom trenutku je reducirana isporuka toplote za daljinsko grijanje prostora", kazala je menadžerica za komunikacije te kompanije Dijana Božić-Srdanović.

Ovaj kotao je bio u kvaru od 8. januara i počeo je s radom u nedjelju, a uposlenici Javnog preduzeća "Grijanje" Zenica tokom protekla dva dana uspjeli su stabilizirati isporuku toplote u gradskoj mreži.

Zbog većih kvarova na sekundarnoj distributivnoj mreži neki stanovi i poslovni prostori i nakon toga ostali su i dalje hladni.