{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UO Udruženja poslodavaca FBiH osudio napad na Žuju i medijsku kampanju protiv Imamovića

F
19.11.2007. u 14:34
0
0
UO Udruženja poslodavaca FBiH osudio napad na Žuju i medijsku kampanju protiv Imamovića
0
UO Udruženja poslodavaca FBiH osudio napad na Žuju  i medijsku kampanju protiv  Imamovića
Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu osudio napad na Sabahudina Žuju, direktora kompanije Farmavita i člana tog udruženja, te pozvao organe sigurnosti da slučaj detaljno istraže i protiv izvršilaca pokrenu sve zakonom predviđene mjere.
Upravni odbor je razmotrio i medijsku kampanju koja se vodi protiv Nihada Imamovića, generalnog direktora ASA- Prevent holdinga, a u kojoj se, kako se ističe u saopćenju tog odbora, iznose neprovjereni i neargumentovani navodi.

Odbor je također u smislu zastupanja i zaštite interesa svojih članova osudio i takav način informiranja.

Pored ovih tema raspravljano je o predloženim nacrtima zakona iz fiskalne politike, koji, kako se ističe u saopćenju, ne zadovoljavaju zahtjeve poslodavaca, jer nisu postigli osnovni cilj, a to je rasterećenja privrede na koji se Vlada FBiH obavezala na početku svoga mandata.

Na sjednici je također utvrđeno da se u primjeni Zakona o javnim nabavkama i prilikom raspisivanja tendera za javne nabavke u građevinarstvu vrši kontinuirano mijenjanje kriterija kod odabira kompanija.

U tom smislu donesena je odluka da se organizira posebna sjednica grupacije iz građevinarstva na kojoj će se napraviti detaljna analiza i pokrenuti inicijativa za utvrđivanje klasifikacije preduzeća iz ove oblasti po evropskim standardima.

Prema spomenutoj analizi će se utvrditi jasni i definirani standardi koji će se primjenjivati pri odabiru kompanija koje mogu učestvovati na tenderima za izvođenje radova koji se finansiraju iz budžetskih iznosa, navode iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: