BiH
0

UO RTVFBiH ohrabruje novinare da nastave raditi svoj posao

FENA
Upravni odbor RTV Federacije BiH (RTVFBiH) danas je još jednom uputio oštri prote protest protiv sve brutalnijih pritisaka, pa i fizičkih nasrtaja, kojima su izloženi novinari te medijske kuće.

UO RTVFBiH ohrabrio je novinare ove kuće, posebno redakciju Informativnog programa, da istraju u obavljanju svoga posla na način kako to nalažu pravila novinarske profesije.

  • Posebno ohrabrujemo novinare političkog magazina "60 minuta" da istraju na uređivačkoj filozofiji zahvaljujući kojoj je ova emisija godinama najgledaniji program u BiH te da i dalje raskrinkavaju negativnosti koje opterećuju bh. društvo i da ne podlegnu svim formama zastrašivanja kojima su, objektivno, izloženi, navodi se u saopćenju UO RTVFBiH kojeg potpisuje predsjednik ovog Odbora Slavo Kukić.

Od državnih institucija Upravni odbor očekuje, i sukladno tome ih i poziva, da zaštite novinare u obavljanju njihova posla od svih mogućih pritisaka, neovisno o tome od koga oni dolazili - od svjetovnih ili religijskih moćnika svih vrsta i svih razina moći i utjecaja.