BiH
0

Univerzitet Vitez nagradio stipendijom jednog brucoša

Sarajevo-x.com
Da je informatika i dalje jedna od najbrže rastućih oblasti u bh. obrazovanju pokazuju brojni statistički podaci, a to dokazuje i primjer Nedžada Alibašića, budućeg brucoša na Sveučilištu/Univerzitetu Vitez iz Travnika.

Nedžad, koji je okončao svoje srednjoškolsko obrazovanje u protekloj školskoj godini, osvojio je prvo mjesto na prvom takmičenju srednjih škola iz Informatike u Srednjobosanskom kantonu, a koje je organizovao Fakultet poslovne informatike Sveučilišta/Univerziteta Vitez.

Pokazano znanje i prvo osvojeno mjesto, u kokurenciji 51 učenika iz 17 prijavljenih škola, prepoznalo je i Sveučilište koje je Alibašiću dodijelilo punu stipendiju za školovanje na tom Fakultetu i to za cijeli, trogodišnji studij.

Samo takmičenje je bilo prilično zahtjevno, pogotovo kada se uzme u obzir da se radi o takmičarima srednjoškolskog uzrasta, ali su svi učesnici pokazali da posjeduju zavidan nivo znanja.

Ovo takmičenje još jednom je pokazalo da mladi u BiH, i na polju informatičkih disciplina, predstavljaju pravi potencijal. Također, stipendija za mladog informatičara Nedžada Alibašića, koji sa nestrpljenjem iščekuje kraj raspusta, trebala bi poslužiti kao primjer kako treba nagraditi, ali i dalje razvijati mlade talente.