Treći na svijetu
1.5k

Univerzitet u Zenici svečano dočekao svoje trećeplasirane arbitražne pravnike

Piše: E. M.
Svečanost na Univerzitetu u Zenici (Foto: UNZE)
Svečanost na Univerzitetu u Zenici (Foto: UNZE)
Članovi Univerziteta u Zenici, rektor, dekani, profesori i studenti danas su na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici svečano dočekali tim koji je osvojio treće mjesto na svjetskom Vis Moot takmičenju u Beču, čime su ispisali historiju ovog univerziteta.

Članove tima koji je predstavljao Pravni fakultet Univerziteta u Zenici dočekali su rektor Damir Kukić, dekan Pravnog fakulteta Enes Bikić, svi prorektori univerziteta, dekani, zaposlenici, saradnici te studenti.

Foto: UNZE
Foto: UNZE

Glavni trener tima Zlatan Meškić je kazao da je ovo potvrda sistemskog rada i činjenica da fakultet dvije godine zaredom uspijeva na ovom takmičenju da bude u samom vrhu.

Foto: UNZE
Foto: UNZE

"Ove godine smo bili najbolji tim iz Evrope, bolji dakle od bilo kojeg tima iz Evropske unije. Kada gledate četvrtfinalne parove, šest timova je bilo onih kojima je maternji jezik engleski, a samo Moskva i Zenica su uspjele da uđu u tu elitu. Kao trener sam preponosan", kazao je Meškić.

Učesnici takmičenja su prenijeli svoje utiske, iskustva, očekivanja i rezultate, a ono što su posebno istakli je to da sada svi znaju za Univerzitet u Zenici.

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici čine Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija i treneri prof.dr. Zlatan Meškiće, doc.dr. Ivana Grubešić i mr.sc. Arnela Maglić.

Foto: UNZE
Foto: UNZE

Podsjetimo, tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici na Vis Moot takmičenju ostvario je visoko treće mjesto od ukupno 378 timova univerziteta širom svijeta.