Ponos bh. društva
441

Univerzitet u Zenici bogatiji za 514 diplomanata i magistara nauka i struke

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Univerzitet u Zenici danas je svečano promovisao 461 svršenika prvog te 53 svršenika drugog ciklusa studija, a na ceremoniji u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" pročitana su i imena najuspješnijih diplomanata.

Rektor Univerziteta u Zenici Damir Kukić je na današnjoj svečanosti kazao da je ovo veliki dan za Univerzitet u Zenici.

"Ovo su najljepši trenuci, diplomanti i njihove porodice su sretni, ali i bh. društvo koje dobija nove mlade s vještinama, koji će kreirati svoju budućnost i budućnost društva", izjavio je Kukić.

Istakao je da je odlazak mladih u druge države svakodnevnica 21. stoljeća te da stručnjaci i iz drugih zemalja idu na druga tržišta, ali da se oni trude zadržati ih.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ajša Luković, studentica 4. godine Pravnog fakulteta dobila je Povelju dekana za prosjek 10.00, a u izjavi je naglasila da bi ponovo izabrala Univerzitet u Zenici.

"Kada bih ponovo birala Univerzitet, ponovi bi bio to bio Univerzitet u Zenici i Pravni fakultet jer imamo sve. Imamo znanje, razmjenu studenata i takmičenja, a imam još jednu godinu i već razmišljam kako završiti pripravnički i gdje raditi, ali sigurno ostajem u BiH", izjavila je Luković.

Amina Hasanović je diplomirani pravnik i dobitnica Povelje dekana za najveći prosjek na 4. godini studija. Zahvaljujući svom uspjehu tokom studija već je zaposlena.

"Zahvaljujući svojim rezultatima u struci pronašla sam posao po završetku studija, ali prioritet mi je magistarski studij kojeg želim završiti, a zatim i upisati doktorat. Ovo je bila moja najbolja odluka", kazala je Hasanović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić je kazao da su pred diplomantima novi koraci, nova etapa te da će svakom od njih svijet izgledati originalno.

"Ako odlučite tragati za poslom već sada, želim vam sreću i uspjeh, kako to želim i svojim sinovima. Ako odlučite nastaviti studij predlažem da to bude UNZE jer je kao najmlađi univerzitet učinio mnogo toga, a mi ćemo čvrsto stajati iza obrazovanja u ZDK. Čestitam vam i želim vam puno uspjeha u životu", kazao je Kozlić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nagradu Rektora Univerziteta u Zenici dobili su: Kristina Udovičić, Eldar Čerim, Anesa Ključanin, Amina Čaušević i Emina Vardo.

Nagradu dekana dobio je 41 student i studentice.