{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji

F
26.11.2010. u 15:27
0
0
Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji
0
Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji
Danas su Univerzitet u Tuzli i Tehnološki fakultet potpisali Ugovor o međusobnoj suradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i znanstvenih djelatnosti s Global Ispat Koksnom Industrijom Lukavac.
Ugovor su u ime Univerziteta u Tuzli potpisali rektor prof. dr. sc. Enver Halilović, u ime Tehnološkog fakulteta dekanica, doc. dr. sc. Amra Odobašić s jedne i zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Faik Buševac s druge strane.

"Ovaj ugovor važan je za Tehnološki fakultet i za Global Ispat Koksnu Industriju Lukavac jer nama omogućuje da se suživimo s ovom granom privrede i njihovim problemima, a njima omogućuje da koriste dio potencijala koje mi imamo.

Timovi s jedne i druge strane proširit će i učvrstiti našu suradnju, koja je posebno važna zbog toga što će naši studenti imati priliku da u praksi primijene stečena znanja u toku studiranja na našem fakultetu", istaknula je dekanica Tehnološkog fakulteta u Tuzli doc. dr. sc. Amra Odobašić.

"Univerzitet u Tuzli ima dugogodišnju tradiciju suradnje s privredom čime potpomaže razvoj privrede s jedne, ali i razvoju Univerziteta s druge strane. U skladu s ovim ugovorom, studenti s tehnološkog fakulteta obavljat će dio svoje prakse u pogonima GIKIL-a, a naši profesori moći će nadograđivati svoje znanje na temelju iskustava iz privrede.

To je trend koji treba razvijati i nadograđivati. Bio bih sretniji kada bi ovakvih ugovora bilo više", rekao je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enver Halilović.

"Imali smo i do sada dobru suradnju s Tehnološkim fakultetom u Tuzli, a ovim ugovorom ta se suradnja precizira. Privreda i znanost trebaju bolje i čvršće surađivati na obostranu korist.

Sad će studenti moći da se upoznaju s našom tehnologijom, a i mi ćemo biti u prilici da se upoznamo sa stupnjem njihovih stečenih znanja i iskustava na fakultetu. Naš kolektiv imat će potrebu da podmlađuje kadar, a ovo je dobra prilika da oni studenti koji pokažu najviše znanja i vještina, nakon završenog studija nađu mjesto u našem kolektivu", kazao je direktor Faik Buševac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: