|

Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji

Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji
0
F
FENA
26.11.2010. u 15:27
0
komentara
0

dijeljenja
Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet i GIKIL potpisali ugovor o suradnji
Danas su Univerzitet u Tuzli i Tehnološki fakultet potpisali Ugovor o međusobnoj suradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i znanstvenih djelatnosti s Global Ispat Koksnom Industrijom Lukavac.
Ugovor su u ime Univerziteta u Tuzli potpisali rektor prof. dr. sc. Enver Halilović, u ime Tehnološkog fakulteta dekanica, doc. dr. sc. Amra Odobašić s jedne i zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Faik Buševac s druge strane.

"Ovaj ugovor važan je za Tehnološki fakultet i za Global Ispat Koksnu Industriju Lukavac jer nama omogućuje da se suživimo s ovom granom privrede i njihovim problemima, a njima omogućuje da koriste dio potencijala koje mi imamo.

Timovi s jedne i druge strane proširit će i učvrstiti našu suradnju, koja je posebno važna zbog toga što će naši studenti imati priliku da u praksi primijene stečena znanja u toku studiranja na našem fakultetu", istaknula je dekanica Tehnološkog fakulteta u Tuzli doc. dr. sc. Amra Odobašić.

"Univerzitet u Tuzli ima dugogodišnju tradiciju suradnje s privredom čime potpomaže razvoj privrede s jedne, ali i razvoju Univerziteta s druge strane. U skladu s ovim ugovorom, studenti s tehnološkog fakulteta obavljat će dio svoje prakse u pogonima GIKIL-a, a naši profesori moći će nadograđivati svoje znanje na temelju iskustava iz privrede.

To je trend koji treba razvijati i nadograđivati. Bio bih sretniji kada bi ovakvih ugovora bilo više", rekao je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enver Halilović.

"Imali smo i do sada dobru suradnju s Tehnološkim fakultetom u Tuzli, a ovim ugovorom ta se suradnja precizira. Privreda i znanost trebaju bolje i čvršće surađivati na obostranu korist.

Sad će studenti moći da se upoznaju s našom tehnologijom, a i mi ćemo biti u prilici da se upoznamo sa stupnjem njihovih stečenih znanja i iskustava na fakultetu. Naš kolektiv imat će potrebu da podmlađuje kadar, a ovo je dobra prilika da oni studenti koji pokažu najviše znanja i vještina, nakon završenog studija nađu mjesto u našem kolektivu", kazao je direktor Faik Buševac.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.