BiH
0

FOTO / Univerzitet u Tuzli: Potpisano 87 ugovora o stipendiranju

Sarajevo-x.com
U amfiteatru A1 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli školarina za sufinansiranje troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnih stepena magistra i doktora nauka u 2010. godini za 87 uposlenika.

Riječ je o sredstvima Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli, odnosno vlastitim sredstvima Univerziteta, i za ovu namjenu izdvojeno je oko 83.000 KM.

"Vaši naučni i doktorski radovi, iskustva koja stičete radeći i istražujući, znanje koje ćete u narednim godinama dijeliti sa studentima i kolegama, najbolji su put za jačanje, i ljudskim potencijalom, unapređenje Univerziteta. Ovaj današnji čin jasno pokazuje spremnost svih zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli da participiraju u razvoju nauke, ali i našeg kadrovskog potencijala, što sa vašim motivima, vašom željom za znanjem i odricanjima koje činite, zasigurno predstavlja ispravan put građenja ove visokoškolske ustanove", kazao je, između ostalog, rektor Halilović, obraćajući se i čestitajući danas prisutnim mladim asistentima i profesorima.
Ugovore o sufinansiranju troškova školarine danas je potpisalo 27 magistara i 58 doktora nauka.

Inače, odluke o odobravanju školarina donesene su na sjednici Upravnog odbora Fonda, održanoj 17. marta 2011. godine i na osnovu ranije raspisanog konkursa.