{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Univerzitet u Tuzli: Potpisano 87 ugovora o stipendiranju

S
4.7.2011. u 14:40
0
0
Univerzitet u Tuzli: Potpisano 87 ugovora o stipendiranju
0
Univerzitet u Tuzli: Potpisano 87 ugovora o stipendiranju
U amfiteatru A1 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli školarina za sufinansiranje troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnih stepena magistra i doktora nauka u 2010. godini za 87 uposlenika.
Riječ je o sredstvima Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli, odnosno vlastitim sredstvima Univerziteta, i za ovu namjenu izdvojeno je oko 83.000 KM.


"Vaši naučni i doktorski radovi, iskustva koja stičete radeći i istražujući, znanje koje ćete u narednim godinama dijeliti sa studentima i kolegama, najbolji su put za jačanje, i ljudskim potencijalom, unapređenje Univerziteta. Ovaj današnji čin jasno pokazuje spremnost svih zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli da participiraju u razvoju nauke, ali i našeg kadrovskog potencijala, što sa vašim motivima, vašom željom za znanjem i odricanjima koje činite, zasigurno predstavlja ispravan put građenja ove visokoškolske ustanove", kazao je, između ostalog, rektor Halilović, obraćajući se i čestitajući danas prisutnim mladim asistentima i profesorima.


Ugovore o sufinansiranju troškova školarine danas je potpisalo 27 magistara i 58 doktora nauka.

Inače, odluke o odobravanju školarina donesene su na sjednici Upravnog odbora Fonda, održanoj 17. marta 2011. godine i na osnovu ranije raspisanog konkursa.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: