Izabrana komisija
44

Univerzitet u Sarajevu raspisuje konkurs za novog rektora, Rifat Škrijelj će se ponovo kandidovati

A. Z.
Rifat Škrijelj (Foto: D. S./Klix.ba)
Rifat Škrijelj (Foto: D. S./Klix.ba)
Na današnjoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu odlučeno da će sutra u tri dnevna lista biti objavljen konkurs za izbor novog rektora, te je izabrana petočlana komisija koja će pregledati prijave i napraviti listu kandidata koji ispunjavaju uslove. Jedan od njih će biti i aktuelni rektor Rifat Škrijelj.

"Prijavit ću se za drugi mandat jer su me zamolili pojedini dekani i direktori instituta da nastavimo sarađivati. I da me nisu zamolili prijavio bih se jer imam pravo, smatram da sam radio kako treba, imam rezultate iza sebe i voljan sam da sa ovim senatom nastavim voditi UNSA. Ako bude izabran bolji od mene, ja ću mu čestitati", kazao je Škrijelj za Klix.ba.

Na čelu komisije je dekanica Pravnog fakulteta Hajrija Sijerčić-Čolić, a članovi su Dubravka Pozderac-Lejlić (Akademija likovnih umjetnosti), Muhamed Ajanović (Stomatološki fakultet), Izet Bijelonja (Mašinski fakultet) i Naris Pojskić (Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju).

Konkurs će trajati 15 dana, a komisija će nakon toga Senatu podnijeti izvještaj o prijavljenim kandidatima i sačiniti listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.