{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka

F
28.6.2012. u 14:24
0
4
Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka
0
Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je promovirano 11 doktora iz tehničkih, veterinarskih, bioloških, odgojnih, politoloških, stomatoloških i nauka sporta i tjelesnog odgoja.
Na čast doktora nauka promovirani su magistri: Senahid Ademović, Dubravka Kuščević, Davor Alagić, Dunja Rukavina, Sanja Hadžić, Jovan Pejčić, Zvonko Miljković, Eldin Jelešković, Daria Ler, Igbala Šabović-Kerović, Nermina Zagora.

Rektor Univerziteta u Sarajevu i promotor prof.dr. Faruk Čaklovica kazao je da promocija doktora nauka predstavlja veliku čast Univerzitetu u Sarajevu jer su to buduće naučne snage i kapaciteti koji će doprinijeti bržem i uspješnijem razvoju Univerziteta i akademske zajednice Bosne i Hercegovine i sigurno pojačati i ubrzati privredni razvoj BiH.

Čaklovica je istakao da su doktori nauka danas potrebni bh.institucijama, u projektima izgradnje naučnoistraživačkih kapaciteta te da njihovo prisustvo predstavlja faktor stabilnosti bh. društva u cjelini "jer su to zaista pokretači novih naučnih razvojnih trendova" te da se ne može zamisliti savremeno bh. društvo bez mladih naučnih kapaciteta.

Do sada je Univerzitet u Sarajevu svake godine promovirao više od 100 doktora nauka iz 44 naučne oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: