{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka

F
28.6.2012. u 14:24
0
4
Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka
0
Univerzitet u Sarajevu promovirao 11 doktora nauka
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je promovirano 11 doktora iz tehničkih, veterinarskih, bioloških, odgojnih, politoloških, stomatoloških i nauka sporta i tjelesnog odgoja.
Na čast doktora nauka promovirani su magistri: Senahid Ademović, Dubravka Kuščević, Davor Alagić, Dunja Rukavina, Sanja Hadžić, Jovan Pejčić, Zvonko Miljković, Eldin Jelešković, Daria Ler, Igbala Šabović-Kerović, Nermina Zagora.

Rektor Univerziteta u Sarajevu i promotor prof.dr. Faruk Čaklovica kazao je da promocija doktora nauka predstavlja veliku čast Univerzitetu u Sarajevu jer su to buduće naučne snage i kapaciteti koji će doprinijeti bržem i uspješnijem razvoju Univerziteta i akademske zajednice Bosne i Hercegovine i sigurno pojačati i ubrzati privredni razvoj BiH.

Čaklovica je istakao da su doktori nauka danas potrebni bh.institucijama, u projektima izgradnje naučnoistraživačkih kapaciteta te da njihovo prisustvo predstavlja faktor stabilnosti bh. društva u cjelini "jer su to zaista pokretači novih naučnih razvojnih trendova" te da se ne može zamisliti savremeno bh. društvo bez mladih naučnih kapaciteta.

Do sada je Univerzitet u Sarajevu svake godine promovirao više od 100 doktora nauka iz 44 naučne oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: