|

Univerzitet u Sarajevu: Promovirano deset doktora nauka

Univerzitet u Sarajevu: Promovirano deset doktora nauka
0
F
FENA
11.12.2007. u 14:10
0
komentara
0

dijeljenja
Univerzitet u Sarajevu: Promovirano deset doktora nauka
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je na prigodnoj svečanosti promovirano deset doktora nauka te tako danas ovaj univerzitet broji 2.215 doktoranata.
Prisutne doktorante, profesore, prijatelje i članove porodica pozdravio je rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica, naglasivši da današnji čin predstavlja najveću čast Univerzitetu, ali i cijeloj akademskoj zajednici.

On smatra da su svi doktoranti okončali jedan dio svog obrazovnog procesa te time stekli uvjet za rad u brojnim naučnim institucijama ili oblasti privrede.

Ocijenio je da su Bosni i Hercegovini doktori nauka danas potrebniji nego ikada, jer je u procesu izgradnje naučnoistraživačkih kapaciteta te razvoja BiH uopće njihovo učešće neophodno.

Čaklovica je istaknuo i potrebu pojednostavljivanja procesa doktorskih studija na Sarajevskom univerzitetu, što je obuhvaćeno i reformom visokog obrazovanja.

Na čast doktora ekonomskih nauka promoviran je mr. Nedžad Polić, doktora bibliotečkih nauka mr. Senada Dizdar, doktora nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja mr. Asim Bradić, doktora tehničkih nauka mr. Denis Zvizdić, doktora bioloških nauka mr. Emir Kulenović i mr. Samir Đug, doktora hemijskih nauka mr. Mustafa Memić, doktora veterinarskih nauka mr. Amela Katica te na čast doktora medicinskih nauka mr. Nenad Vanis i mr. Dubravka Salčić.

Svim doktorima nauka rektor Čaklovica je zaželio da današnji čin bude poticaj njihovom daljem uspjehu u privatnom i profesionalnom životu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.