Novi izgled
62

Univerzitet u Sarajevu ima novu, moderniju i pristupačniju web stranicu

FENA
Univerzitet u Sarajevu napravio je novu web stranicu koja je vizuelno unaprijeđena s ciljem povećanja prepoznatljivost Univerziteta u Sarajevu i lakšeg, bržeg i preglednijeg pristupa informacijama.

Novi izgled web stranice polazna je tačka za studente da se detaljnije informiraju o sadržajima organizacionih jedinica, saopćeno je iz ovog univerziteta.

"Svakodnevno se trudimo našim studentima i akademskoj zajednici olakšati pristup informacijama o studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Sarajevu. U dogledno vrijeme planiramo učiniti vidljivim ključne registre podataka o istraživačkoj infrastrukturi, istraživačkom potencijalu, registru nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Sarajevu kao i ključnim naučnim dostignućima članica, što će biti pisano u naučnopopularnom stilu da bismo univerzitetske aktivnosti učinili pristupačnima ne samo naučnoj javnosti nego i stručnoj javnosti i građanstvu", kazao je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Osim tehničkih poboljšanja koja korisnicima omogućuju lakše i intuitivnije kretanje kroz sadržaje, nova stranica prilagođena je i posjetiteljima koji koriste pametne telefone i tablete, a novi izgled donosi i mogućnost gledanja videomaterijala o univerzitetskim temama.

Na www.unsa.ba nalaze se informacije o aktivnostima Rektorata Univerziteta u Sarajevu, čiji su sadržaji dostupni i na engleskom jeziku. Pored osnovnih informacija o Univerzitetu te njegovoj historiji, web stranica raspolaže i informacijama o organizacionim jedinicama Univerziteta kao i linkovima na njihove web stranice.

Uz hronološki objavljene aktivnosti Univerziteta, na web stranici se nalaze i informacije o radu Senata Univerziteta u Sarajevu, pravilnici i dokumenti Univerziteta u Sarajevu te radu Rektorata, informacije o radu, međunarodnoj i međuuniverzitetskoj saradnji, učešću u međunarodnim i domaćim projektima, naučnoistraživačkom/umjetničkoistraživačkom radu, te aktivnostima i postignućima studenata.