{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative

F
27.1.2009. u 18:25
0
0
Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative
0
Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić i direktor Agencije za visoko obrazovanje BiH Nihad Fejzić danas su u Bihaću s premijerom USK-a Šemsudinom Dedićem i njegovim saradnicima razgovarali o ispunjenju normativa za dobijanje akreditacije za rad Univerziteta u Bihaću.
- Bihaćki Univerzitet jedan je od osam javnih univerziteta u BiH i zato je obaveza državne Agencije za visoko obrazovanje i Ministarstva civilnih poslova da se s nadležnima u ovom kantonu i univerzitetu razgovora, kako bi se postigli rezultati oko dobivanja akreditacije za rad, kazao je direktor agencije Nihad Fejzić.

Dodao je da su problemi u visokom obrazovanju identificirani i da se odnose prije svega na opremu, prostor i kadar, te da u tom pravcu trebaju svi raditi.

- Ova godina treba da bude godina Univerziteta, kako za Vladu, tako i za Skupštinu, pa i za građane, kazao je premijer USK-a Šemsudin Dedić.

On će učiniti sve kako bi se plan razvoja Univerziteta u Bihaću ispunio, te će se u tom pravcu, pored sredstava iz budžeta kantona, pokušati iznaći i povoljni kreditni aranžmani, a sve u cilju opstanka Univerziteta.

- BiH je, kao i sve ostale zemlje, potpisnica deklaracije o Bolonjskom procesu. Cilj je prvenstveno obezbjediti materijalno-tehničke uslove, te da kadrovi s naših univerziteta budu prepoznatljivi na tržištu Evropske unije, kazao je, između ostalog, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: