{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative

F
27.1.2009. u 18:25
0
0
Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative
0
Univerzitet u Bihaću mora ispuniti normative
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić i direktor Agencije za visoko obrazovanje BiH Nihad Fejzić danas su u Bihaću s premijerom USK-a Šemsudinom Dedićem i njegovim saradnicima razgovarali o ispunjenju normativa za dobijanje akreditacije za rad Univerziteta u Bihaću.
- Bihaćki Univerzitet jedan je od osam javnih univerziteta u BiH i zato je obaveza državne Agencije za visoko obrazovanje i Ministarstva civilnih poslova da se s nadležnima u ovom kantonu i univerzitetu razgovora, kako bi se postigli rezultati oko dobivanja akreditacije za rad, kazao je direktor agencije Nihad Fejzić.

Dodao je da su problemi u visokom obrazovanju identificirani i da se odnose prije svega na opremu, prostor i kadar, te da u tom pravcu trebaju svi raditi.

- Ova godina treba da bude godina Univerziteta, kako za Vladu, tako i za Skupštinu, pa i za građane, kazao je premijer USK-a Šemsudin Dedić.

On će učiniti sve kako bi se plan razvoja Univerziteta u Bihaću ispunio, te će se u tom pravcu, pored sredstava iz budžeta kantona, pokušati iznaći i povoljni kreditni aranžmani, a sve u cilju opstanka Univerziteta.

- BiH je, kao i sve ostale zemlje, potpisnica deklaracije o Bolonjskom procesu. Cilj je prvenstveno obezbjediti materijalno-tehničke uslove, te da kadrovi s naših univerziteta budu prepoznatljivi na tržištu Evropske unije, kazao je, između ostalog, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: