Otvara se 1. septembra
180

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru dobija studentski dom Antalija

G. Š.
Studentski dom Antalija
Studentski dom Antalija
Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru u novu akademsku godinu kreće bogatiji za studentski dom Antalija kao simbol rasta i razvoja univerzitetske zajednice, pružajući modernu i komfornu stambenu atmosferu za sve studente koji će u njemu boraviti.

Svečana ceremonija otvaranja novog studentskog doma Antalija održat će se 1. septembra 2023. godine sa početkom u 11 sati na platou ispred studentskog doma u kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Prema najavi će ovaj događaj okupiti predstavnike Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, predstavnike društveno-političkog života Mostara, Hercegovačko – neretvanskog kantona i Bosne i Hercegovine, te predstavnike Metropolitanske općine Antalija i Saveza općina turskog svijeta koji su imali veoma značajnu ulogu u procesu izgradnje Studentskog doma Antalija.

U okviru ceremonije predviđena su obraćanja govornika, službeno otvaranje Studentskog doma, zabavni program uz mostarsku muzičku grupu Zerdelija, kao i neformalno druženje uz zakusku za prisutne goste.

Studentski dom Antalija predstavlja simbol rasta i razvoja univerzitetske zajednice, te kao takav pruža modernu i komfornu stambenu atmosferu za sve studente koji će boraviti u istom.

Kvalitetno i moderno osmišljen i ispunjen vrhunskim sadržajima studentski dom će kreirati kvalitetan ambijent i okruženje koje podržava akademski i društveni razvoj studenata.