{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Unicef učestvuje na Kids festivalu 2008.

F
5.6.2008. u 13:30
0
0
Unicef učestvuje na Kids festivalu 2008.
0
Unicef učestvuje na Kids festivalu 2008.
Ured UNICEF-a u BiH učestvovat će na ovogodišnjem Kid's Festivalu, najvećem događaju za djecu i mlade u BiH i na prostoru Balkana.
UNICEF će angažovati mnoštvo mladih volontera koji će pomagati u radionicama i igrama za djecu o temi socijalne inkluzije. UNICEF-ov štand uključuje i videokorner koji će prikazivati "One Minute Junior" filmove koje je nedavno snimilo i montiralo 26-oro djece iz BiH tokom petodnevne radionice u Sarajevu. Radionicu su organizirali UNICEF i One Minute Fondacija u sklopu projekta "Škole i zajednice - prijatelji djece".

-Kid’s Festival je događaj koji je jedinstven u svojoj veličini i cilju da omogući inkluziju djece iz svih dijelova i zajednica u BiH, rekla je June Kunugi, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Dodala je da Festival predstavlja i dragocjenu mogućnost za djecu da se zabavljaju i druže, dok istovremeno razmišljaju o pitanjima kao što su dječija prava, obrazovanje i multikulturalno razumijevanje kroz različite aktivnosti.

Festival je počeo 2003. dovodeći djecu iz čitave BiH na sedmicu radionica, zabave, razmjene i interakcije da bi se razvilo razumijevanje o različitim kulturama, saopćeno je iz UNICEF-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: