Uspješna saradnja
0

UNICEF i Pampers pomažu majkama

Sarajevo-x.com
Od 2008. godine Pampers i UNICEF u BiH su se ujedinili u pokušaju da eliminišu tetanus u nerazvijenim zemljama, a ta saradnja je nastavljena do danas.
Ta saradnja je nastavljena i u uspješnoj kampanji "1 pakovanje-1 vakcina", a sada su ponovo udružili snage u BiH podržavajući projekat "Jednake mogućnosti za razvoj djece u BiH", što ima za cilj da pruži jednak tretman djeci i roditeljima i u ruralnim predijelima države.

Pampers je podržao projekat u kojem se pomaže porodicama u teško dostupnim predijelima zemlje, te im je uručena roba široke potrošnje. Od marta 2011. ovaj projekat se provodi u 20 sela, odnosno u 10 općina. Projekat sprovode Zadružni savez FBiH uz pomoć UNICEF-a, a u njega su uključene općine: Kalesija, Livno, Brčko, Velika Kladuša, Gornji Ribnik, Bužim, Skelani-Srebrenica, Višegrad, Gornja Tuzla i Tarčin.

"Naš primarni cilj je poboljšanje vještina roditelja vezanih za rani rast i razvoj djece, ali i da pružimo osnovne zdravstvene usluge, edukaciju i socijalnu zaštitu roditeljima i djeci u ruralnim područjima, sve to kako bi se unaprijedio rani rast i razvoj djece", istakla je Selena Bajraktarević, voditeljica projekata zdravstva i dječijeg ranog razvoja u UNICEF-u.