|

UNICEF dodijelio nagrade bh. novinarima

UNICEF dodijelio nagrade bh. novinarima
3
Piše: E. G.
22.11.2013. u 16:01
4
komentara
3

dijeljenja
1/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
18/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
19/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
20/20 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na svečanost koja je održana danas u Sarajevu UNICEF je dodijelio redovne godišnje nagrade novinarima u pet kategorija, kao i priznanja.
Nagrada se dodjeljuje za novinarski doprinos informiranju, zaštiti i promociji prava djeteta u BiH – za najbolje novinarske radove objavljene u skladu sa etičkim smjernicama izvještavanja o djeci. Teme mogu obuhvatiti pitanja iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i pravosuđa za djecu, kao i teme koje promoviraju inkluziju, nediskriminaciju i poštivanje različitosti.

U kategoriji izvještavanja na TV-u nagradu je dobila Martina Krišto Antelj (BHT) za TV prilog "Učenici - žrtve politike", u kategoriji radijskih stanica nagradu je dobila Maja Nikolić (Radio Slobodna Evropa) za prilog "Djeca ulice", u kategoriji štampe nagradu je dobila Renata Radić-Dragić (Centar za istraživačko novinarstvo) za tekst "Pišem ćirilicu, čitam latinicu". U kategoriji interneta nagradu je dobio Dragan Bursać (Buka) za tekst "Čije je dijete najljepše", a posebno priznanje je dobila Azra Mešić (RTV Tuzla) za reportažu o tinejdžeru Salihu Salihoviću, dječaku sa poteškoćama sa sluhom i govorom.

Priznanja su dobili i Aladin Abdagić (Centar za istraživačko novinarstvo) za TV prilog "Muzika i balet", zatim Elvira Cerić (BHT) za prilog "Djeca bez budućnosti", Ilijana Azinović (BH Radio 1) za prilog "Priča o bajkama" i Milovan Matić (eTrafika) za seriju tekstova o trgovini djecom. Zahvalnice su dobile Bojana Vasić i Snježana Galić.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...