|

UNICEF BiH pokrenuo "U-Report", online alat za aktiviranje mladih ljudi

UNICEF BiH pokrenuo "U-Report", online alat za aktiviranje mladih ljudi
19
Klix.ba
3.12.2018. u 13:51
3
komentara
19

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini pokrenuo je "U-Report BiH", online platformu koja se koristi u četrdeset zemalja svijeta, kako bi podržali angažovanje i učestvovanje mladih u procesima donošenja odluka.
Ceremoniju u Sarajevu vodili su učenici Ajla Šišić, Selma Pljevljak i Nikola Golijanin, a prvu anketu pustila je u rad Edna Šunjić.

Geeta Narayan, Predstavnica UNICEF-a, je podvukla važnost učestvovanja u takvom projektu, posebno za mlade.

"U-Report će omogućiti adolescentima, mladim i ljudima ove zemlje da iskažu svoje mišljenje o temama koje ih se tiču, kao i da steknu uvid u mišljenja svojih vršnjaka. Ovo će omogućiti da politički, nevladini, ekonomski subjekti donose informisane odluke, jer će im ova platforma obezbijediti validne informacije u real-time-u", rekla je ona u prisustvu mladih ljudi.

Kreiran od strane UNICEF-a, U-Report uključuje real-time ispunjavanje upitnika kao jedno od svojih ključnih funkcija. U-Report upitnik će za cijelu zemlju omogućiti pregled rezultata sve do općinskog nivoa, dozvoljavajući brzu i laku komparativnu analizu kako bi se identificirali izazovi i problemi koje su podijelili mladi ljudi.
Na lansiranju su bili prisutni predstavnici vladinih institucija, civilnog društva, medija, grupa mladih i drugih institucija.

Ajla, Selma i Nikola su pozvali sve državne institucije, organizacije mladih ili organizacije koje se bave mladim da se pridruže U-Reportu i da budu slobodni da predlože anketu koju bi htjeli da naprave i sprovedu. Oni su također naglasili da je U-Report platforma za sve nas i žele da je koristi što više ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...