|

Unapređenje saradnje između BiH i Jordana

Unapređenje saradnje između BiH i Jordana
0
F
FENA
11.11.2008. u 16:22
0
komentara
0

dijeljenja
Unapređenje saradnje između BiH i Jordana
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Nebojše Radmanovića, Boris Buha i savjetnik člana Predsjedništva Harisa Silajdžića, Sejfudin Hodžić primili su danas delegaciju Parlamenta Hašemitske Kraljevine Jordan predvođenu predsjednikom Parlamenta Abdulhadijem Afallahom Jafarom Majalijem.
Komšić je, izražavajući dobrodošlicu, kazao da je posjeta zvaničnika jordanskog parlamenta podstrek unapređenju odnosa između BiH i Jordana na svim nivoima i u svim oblastima.

Po njegovim riječima, Jordan može računati na punu podršku Predsjedništva BiH u stvaranju što boljih i sveobuhvatnijih odnosa dvije zemlje.

On je izrazio zainteresovanost za razvijanje kako političkih, tako i ekonomskih odnosa, a kao posebno važno istakao je saradnju bh. i jordanskih privrednika, jer je, kako je rekao, ekonomski segment od izuzetnog značaja za BiH.

Komšić je uputio i poziv jordanskom kralju da dođe u zvaničnu posjetu BiH.

Predsjednik Parlamenta Hašemitske Kraljevine Jordan Abdulhadi Afallah Jafar Majali je prenio poruku kralja Jordana, u kojoj se ističe spremnost za unapređenje saradnje s BiH.

Kazao je da BiH ide ka napretku, a da je Jordan spreman da je podrži na tom putu. Istakao je i važnost saradnje na bilateralnom nivou, te kako ekonomske odnose treba podići na viši nivo jer su oni, uz političke odnose, jako važni.

Majali je kazao da je ekonomija jedan od ključnih faktora u jačanju saradnje, te da je Jordan otvoren za bh. privrednike i privrednu saradnju.

Prema njegovim riječima, postoje potencijali u obje zemlje koji se mogu iskoristiti za jačanje privrednih odnosa BiH i Jordana.

Izrazio zahvalnost i za poziv da kralj Jordana posjeti BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.