{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN Women: Nagrade za najbolje priče o temi "Žene - jučer, danas i sutra"

F
FENA
12.3.2015. u 08:23
1
3
UN Women: Nagrade za najbolje priče o temi "Žene - jučer, danas i sutra"
1
UN Women: Nagrade za najbolje priče o temi "Žene - jučer, danas i sutra"
Dodjela nagrada osvojenih za tri najbolje kratke priče o temi "Žene - jučer, danas i sutra" na konkursu koji je povodom Međunarodnog dana žena objavio UN Women u Bosni i Hercegovini, bit će upriličena danas u Sarajevu.
Kako je saopćeno iz ove organizacije, prvu nagradu je osvojila Hana Kazazović, blogerka i stručnjakinja za društvene mreže iz Zenice. Njena kratka priča “Hvala dedi i babi, najzaslužnijima za život kakav živim” prikazuje njen život i pouke koje je naučila od djeda i bake.

Druga nagrada pripala je Harisu Hasiću, višem asistentu na Pravnom fakultetu u Travniku. Hasić je iz Sarajeva i trenutno očekuje kćer. Njegova priča “Draga moja nerođena kćeri” odražava njegove stavove o ravnopravnosti u BiH te ličnu zabrinutost za kćerkinu budućnost.

Treću nagradu je osvojila Alma Muharemović, profesorica književnosti iz Tuzle. Njena priča “Saputnice” govori o različitim ženama koje svakodnevno zajedno putuju na posao i pričom dijele životna iskustva.

Takmičenje je privuklo veliku pažnju bh. društva te je na adresu UN Women BiH pristiglo 149 kratkih priča čiji su autori muškarci i žene starosne dobi između 16 i 64 godine s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: