{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN označio organizaciju Vezir terorističkom

31.12.2003. u 17:21
0
0
UN označio organizaciju Vezir terorističkom
0
UN označio organizaciju Vezir terorističkom
Ujedinjeni narodi su dodali dvije nove grupe osumnjičene za održavanje veza sa al-Qaidom na listu organizacija koje su predmet sankcija zbog njihove uloge u terorističkim aktivnostima.
U saopštenju iz UN-a se imenuje Al-Haramain Islamska Fondacija, također poznata kao Vezir, kao jedna od tih grupa. U istom saopštenju se Safet Durguti, zvaničnik te grupe označava kao predmet međunarodnih sankcija. Safet Durguti je rođen 10. maja 1967. u Orahovcu na Kosovu. Fondacija je bazirana u Travniku, u centralnoj Bosni i Hercegovini.

U saopštenju UN-a, kojeg prenosi Glas Amerike, kao druga grupa imenuje se firma Hochburg AG sa sjedištem u Luksemburgu za koju se smatra da je samo drugo ime za Ba Taqwa Commerc and Real Estate Company. Sjedinjene Države su prošle sedmice ukazale da su već 2002. godine stavile Ba Taqwu na listu terorističkih organizacija.

Stavljanje ovih organizacija i pojedinaca na listu zahtijeva od svih članica UN-a da zamrznu njihovu imovinu i spriječe pojedince imenovane na listi da uđu na njihovu teritoriju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: