{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umro istaknuti privrednik Mehmed Drino

F
11.11.2008. u 19:05
0
12
Umro istaknuti privrednik Mehmed Drino
0
Umro istaknuti privrednik Mehmed Drino
Istaknuti privrednik i dugogodišnji direktor "Hidrogradnje" Mehmed Drino umro je danas u Sarajevu, u 77 godini.
Mehmed Drino je sav svoj radni angažman vezao za "Hidrogradnju". Kao izuzetan stručnjak, dokazani organizator i rukovodilac, dao je značajan doprinos razvoju ne samo "Hidrogradnje" nego i građevinarsta i cjelokupne privrede Grada, Kantona Sarajevo i BiH.

Za svoj angažman Mehmed Drino dobio je brojna priznanja među kojima i najveće priznanje Grada Sarajeva -Šestoaprilsku nagradu.

Bio je aktivan u Šahovskom klubu "Bosna" koji je u posljednjih 20-tak godina osvojio gotovo sve titule koje su se mogle osvojiti u zemlji, regionu i Evropi. U podugačkoj listi osvojenih titula je i četiri puta osvojeno prvo mjesto u Kupu evropskih šampiona.

Mehmed Drino rođen je 17. januara 1931. godine u Gornjem Vakufu. Životni putevi vode ga u Sarajevo gdje 1959. godine stiče diplomu Građevinskog fakulteta. Te godine započeo je karijeru u sarajevskoj "Hidrogradnji".

Svojim radom doprinio je uspješnom prodoru i afirmaciji kompanije na inostrano tržište dobivajući u jakoj konkurenciji poslove na realizaciji krupnih investicionih projekata među kojima su i najveći hidroenergetski objekti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: