BiH
599

Umjesto za javni doček Nove godine u Kaknju, novac preusmjerili za liječenje bolesnog dječaka

Klix.ba
Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra sa svojim saradnicima odlučio je da novac namijenjen za javni doček Nove godine, uključujući i vatromet, preusmjeri na liječenje bolesnog dječaka Evelina Alajbegovića.

Shvatajući činjenicu da su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju našeg sugrađanina sedmogodišnjeg dječaka Evelina Alajbegovića, uvažavajući stavove građana s kojima se konsultirao putem Facebook profila Općine Kakanj, načelnik Nermin Mandra je odlučio da se novčani iznos planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove 2017. godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja Evelina Alajbegovića te da se u okviru dočeka Nove godine organizira samo dnevni program namijenjen djeci.

Nakon što je objavljena ova vijest, građani su na Facebook profilu Općine Kakanj napisali brojne komentare kojima odobravaju ovaj čin.

"Vatromet kojeg za Novu godinu neće biti u Kaknju, bit će najveličanstveniji i najljepši na planeti. Vatromet najljepših želja i podrške malom Evelinu", napisala je Radmila Mijatović Mišković.

Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su se uključili i koji će se uključiti u ovu humanitarnu akciju koja se nastavlja, poručuju iz Općine Kakanj.