|

Umjesto u Banju Luku avion Ryanaira sletio na aerodrom u Bukureštu

Umjesto u Banju Luku avion Ryanaira sletio na aerodrom u Bukureštu
50
Autor: M.A.
18.6.2019. u 13:11
40
komentara
50

dijeljenja
Umjesto u Banju Luku avion Ryanaira sletio na aerodrom u Bukureštu Ilustracija: Shutterstock
Slijetanje aviona kompanije Ryanair, koji je letio iz Berlina za Banju Luku, preusmjereno je na aerodrom u Bukureštu, u Rumuniji. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz ove kompanije, promjena lokacije slijetanja je izvršena zbog grmljavine.
"Ovaj let iz Berlina u Banju Luku 16. juna preusmjeren je u Bukurešt zbog oluja u Banjoj Luci. Let je nastavljen do Banje Luke kasnije tokom noći kada su se vremenski uvjeti poboljšali. Let iz Banje Luke prema Berlinu također je kasnije odgođen zbog toga što su članovi posade prekoračili dozvoljene sate za let. Hotelski smještaj i obroci osigurani su za putnike, a polazak iz Banje Luke za Berlin sljedećeg jutra 17. juna", saopćeno je za Klix.ba iz aviokompanije Ryanair.

Međutim, jedan čitatelj portala Klix.ba koji se našao u avionu koji je trebao sletjeti u Banju Luku tvrdi da je proživio pravu noćnu moru. On govori da još uvijek nije odgonetnuo zašto je slijetanje preusmjereno u Bukurešt koji je otprilike 900 kilometara udaljen od Banje Luke.

"Predviđeno polijetanje iz Berlina bilo je u 18:40 sati, a avion je poletio u 19:30. Trebali smo oko 21 sat sletjeti u Banju Luku. Pilot je pokušao sletjeti, ali zbog nevremena je ipak podigao avion i kružili smo oko Banje Luke neko vrijeme. Nakon možda pola sata ili sat dobili smo informaciju da idemo na drugi aerodrom. To je bio Bukurešt. Zaista je nejasno zašto letimo baš tamo, na aerodrom koji je udaljen 900 kilometara od Banje Luke", izjavio je nezadovoljni putnik.

On je dodao i to da su u Rumuniju sletjeli oko 23 sata, ali im duže vrijeme nisu dopustili da izađu iz aviona. Govori i to da su bili bez hrane i pića te da je većina putnika bila gladna i žedna.

"Flašicu vode od pola litra su naplaćivali tri eura, ali je ubrzo i te vode nestalo, nije je bilo moguće kupiti. Neke porodice su izašle iz aviona, ne želeći dalje proživljavati traume. U avionu smo proveli dva sata zarobljeni, ne znajući kada ćemo poletjeti. Poletjeli smo tek oko jedan sat poslije ponoći, a u Banju Luku smo stigli oko pola tri. Let od sat i po pretvorio se u noćnu moru od sedam sati. Svi smo bili iscrpljeni. Mnogi koji nisu iz Banje Luke nisu znali kako da nastave dalje svoje putovanje jer su zakasnili na autobuske linije prema svom krajnjem odredištu", istakao je on.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...